Top 3 mankementen aan cv's

Bijkomend voordeel van het inregelen van uw cv is dat fouten en mankementen van de cv-installatie aan het licht komen. En dit komt vaak voor. In 15% van de gevallen ontdekken wij problemen. Als wij installatiefouten constateren kan het zijn dat wij onze klant eerst gaan verzoeken om de problemen op te lossen. Want een cv inregelen met structurele mankementen levert meestal niet het optimale resultaat op.

Hier volgt een top 3 van mankementen:

1  Aan- en afvoerleiding radiator verkeerd om aangesloten

Een radiator dient z’n aanvoer bij de radiatorkraan te krijgen. Dit is meestal aan de bovenzijde van een radiator. De radiator is ervoor ontworpen dat het warme water via de onderkant de radiator verlaat. Een radiator verliest een aanzienlijk rendement indien de installateur dit verkeerd om heeft aangesloten.

2  Niet-modulerende thermostaat op een modulerende CV-ketel

We zien het heel vaak. Er staat een prachtige modulerende hr-ketel. Echter wordt die aangestuurd door een AAN/UIT-thermostaat. De modulerende ketel kan dan nooit in z’n modulerende modus draaien. Een modulerende thermostaat zorgt ervoor dat het vermogen van de cv-ketel wordt aangepast aan de warmtebehoefte. Zo zal ’s ochtends vroeg de ketel in de winter met vol vermogen worden aangestuurd. Op het moment dat de gewenste temperatuur bijna wordt bereikt zal de modulerende thermostaat de cv-ketel minder laten branden. Dit in tegenstelling tot de AAN/UIT-thermostaten die de cv-ketel alleen maar op vol vermogen kan aansturen. Een modulerende thermostaat bespaart op uw gasverbruik.

3  Expansievat niet aan de retourzijde van de ketel gemonteerd

Een expansievat dient aan de retourzijde van de ketel gemonteerd te worden. Indien dit niet wordt gedaan ontstaat er een drukverschil in het leidingsysteem. Bovendien is het slecht voor de levensduur van het expansievat als deze in de aanvoerleiding wordt geplaatst. Het expansievat krijgt namelijk veel hogere temperaturen te verwerken.

Cv-inregelkit bestellen